Påsken kan vara de trevligaste vi har enligt mig, mest för att de helt saknar direktiv kring hur den ska firas, vad man ska göra och finns det ens någon bestämd dag där den ska firas. Man får fem dagar och göra lite som man vill och jag älskar det. Kravlöst, förhoppningsvis vår i luften om inte i tankarna, god mat med dem jag tycker mest om. Själv kommer jag spendera min påsk hemma på gården tillsammans med Anders, mina vänner på fredagen och bara vila, äta och mysa.Här kommer mina bästa tips inför påsken, dekoration och mat om jag får välja. Ett knippe påskliljor i tennvas, gula såklart för påskens skull. Finns ju ett par vita med aprikosfärgad mitt också, så vackert! Smörgåstårta är absolut en rimlig grej att äta på påsken tycker jag. Är inget jättestort fan av de klassiska påskbordet så en smörgåstårta med sparris, räkos, lax, ärtskott och lök är precis vad jag är sugen på. En dekorativ Focaccia med krasse och andra örter, väldigt fint och trevligt! Det enda jag vill ha till efterrätt är ett stort fat med italienska maränger med lemon curd, lättvispad grädde och några skopor glass. Dekorera med penséer och björnbär. Fint och så sanslöst gott! När det kommer till dekoration gör jag de enkelt för mig, fat eller skålar med vackra ägg är det absolut finaste! Vallmo får absolut bli min favorit-påskblomma! Blodapelsinkaka med vanilj. Bakade denna förra året, så himla god. Recept hittar ni här hos Elsa.Hoppas ni får en mysig påsk, här håller jag tummarna för att snön som just nu faller utanför fönstret försvinner och ger oss lite vårsol!