När jag var liten älskade jag sockermunkar mest av allt, önskade mig alltid det på min födelsedag och jag minns så väl när jag fyllde 9 och vi var i Thailand över min födelsedag och min mormor och morfar överraskade med att dyka upp på stranden med sockermunkar. Så starkt minne av det, blev så glad att se dom och förstås att de hade tagit med munkar hela vägen dit, kärlek!Att göra egna munkar var betydligt enklare än jag trodde och jag vet att hela grejen med att fritera känns läskig men jag lovar att det inte är så farligt, testa så får ni se!Här kommer recept på ljuvligt goda sockermunkar. 1,5 dl mjölk, ljummen1,5 dl strösocker0,5 paket jäst 2 ägg9 dl vetemjöl0,5 tsk salt100 g rumstempererat smör1 l rapsolja2 dl strösockerBörja med att värm mjölken till 37 grader dvs fingervarmt. Blanda sedan mjölk, 1 msk socker och jäst i en bunke. Låt stå 15 min tills små bubblor syns.Blanda jästblandningen med resten av sockret, mjöl, salt, ägg och smör i en hushållsassistent. Arbeta degen ca 10 minuter i en hushållsassistent eller 15 minuter för hand. Låt degen vila och jäsa under en handduk i ca 1 tim tills degen har dubbel storlek.Kavla ut degen ca 1-2 cm tjock, ta ut runda ringar och låt sedan jäsa ytterligare 30 min.Värm oljan i en stor kastrull till 180 grader och fritera munkarna ungefär 1 min på varje sida.Ta upp och låt rinna av på lite hushållspapper och rulla sedan i strösocker.Ät varma! Njut! Om man vill, kan kan lika bra göra runda ,munkar och fylla med antingen äppelmos eller päronchutney som består av päron, vanilj, kardemumma , kanel och socker. Här höftade vi helt och hållet så kör ner ett gäng päron, koka upp och smaka av. Det blev galet gott vill jag lova!