Okej här kommer det absolut godaste jag vet på hösten, nu är våra plommon i träden nästintill övermogna och då är den här perfekt att baka. Recept på Plommongalette med mandelmassa Du behöver ca 8 plommon 100 g smör 1 ägg 2 dl vetemjöl 1,5 dl mandelmjöl 0,5 dl socker 2 msk rårörsocker 75 g mandelmassa Nyp snabbt ihop smör, ägg, vetemjöl, mandelmjöl och strösocker till en smidig deg. Låt vila i kylen en stund, ungefär 30-40 min! Sätt ugnen på 200 grader och kavla ut degen på ett bakplåtspapper till en cirkel antingen till en stor eller flera små. Det gör inget om den inte blir helt perfekt rund, det kommer inte synas sen. Bred ut mandelmassan på pajdegen. Halvera plommonen och kärna ur dem. Skär dem i klyftor och lägg sedan ut i ett fint mönster på pajdegen. Strö över rårörsocker och vik sedan in kanterna. Gräddas i 200 grader i ca 20 min eller tills galetten har fått en gyllene färg. Ät varm med en klick vaniljglass!