Jag la upp en bild i stories förra veckan och fick så galet mycket frågor, det kan man ju förstå förstås för krasse i kruka är kanske det finaste som finns! Här kommer därför ett inlägg om just precis det, hur du odlar krasse i kruka. Håll tillgodo! Visst blir ni glada om jag säger att det är busenkelt? Det ni behöver är krukor fyllda med planteringsjord. Vattna igenom jorden så den är fuktig, sen pillar du ner fröerna. Antalet fröer du ska ha varierar lite på hur stor kruka du har, men tänk ungefär 3-4 cm mellan fröerna. I det här mindre krukorna har jag ca 6-7 fröer och i den större 10-15 fröer.När fröerna är placerade i krukan så täcker du över dem med lite jord. Vattna igen.Efter bara några dagar börjar den gro, se till att ha dem i ett fönster, risken är att det blir så långa och gängliga annars. Det är ju rätt fattigt med ljus redan som det är den här tiden, och inte blir det bättre. Här är fröerna du ska beställa hem : Länk!Sen tar du hand om dem på bästa sätt genom att plocka bort blad som blivit skrumpna och gula. Krassen kan du äta, superfin att ha på mackan, i sallader eller dekorera vilken maträtt som helst med. Jag vill dock inte lova dig en massa blommor, men får krassen stå riktigt ljust och må bra så kommer du få blommor, se dock till att plocka bort dem innan de vissnar, det gör att du säger åt plantan att fortsätta ge blommor och blad.Visst låter det enkelt ändå? Den här tiden på året när det mesta blir brunt eller gult tycker jag det är oerhört tillfredställande att ha en krispigt grön krasse till här och var här hemma! Fick även en del frågor om det lätt får larver eller spinn, min erfarenhet säger nej.Frågor? Kommentera nedan så svarar jag isåfall!